Update Open Dutch Sailing Championships 2020

Het coronavirus houdt ons dit zeilseizoen allemaal bezig. Gelukkig mag de jeugd inmiddels weer varen en zijn op menig vereniging de zeilessen weer begonnen.

Zoals het nu in de roadmap van de overheid is opgenomen mogen er vanaf 1 september weer wedstrijden gehouden worden. Daar kijken we natuurlijk naar uit maar we weten ook dat de vervolgmaatregelen stap voor stap kenbaar gemaakt worden en hoe die ontwikkelingen gaan, blijft onzeker.

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 september staat het Open Nederlands Kampioenschap in Medemblik op de agenda. We gaan er op dit moment vanuit dat het evenement, met extra maatregelen, in een vorm door kan gaan. Wat er tegen die tijd mogelijk is en welke maatregelen van ons worden verwacht is nu nog onduidelijk.

Op vrijdag 3 juli willen we een beslissing nemen in welke vorm het evenement mogelijk kan zijn. We vertrouwen erop dat we tegen die tijd beter inzicht hebben in wat er per september mogelijk is en verwerken daarin de maatregelen die vanaf 1 juli van kracht zijn. We volgen hierin natuurlijk de richtlijnen van het RIVM en hebben daarnaast nauw contact met het Watersportverbond en de gemeente Medemblik.

Dus laat het evenement op 18-20 september 2020 in de agenda staan, vrijdag 3 juli volgt er meer nieuws en hopelijk kunnen we dan ook snel met de inschrijvingen starten.

We wensen iedereen het beste toe in deze bijzondere periode.

Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen via: info@opendutchsailing.nl.

Foto: Hugo Onink

Meer Nieuws

Open Dutch Sailing Championships in beeld

Open Dutch Sailing Championships in beeld

Succesvol Open Dutch Sailing Championships ondanks Corona-maatregelen

Succesvol Open Dutch Sailing Championships ondanks Corona-maatregelen

Winnaars 2020

Winnaars 2020