Heiner; ‘the man to beat’ voor fanatieke Finn vloot op het Open Dutch Sailing Championships

Nicholas Heiner komt net terug van de Kieler Woche met een gouden medaille. Die week ervoor zeilde Heiner het EK in de Finn klasse – daar eindigde de zeiler uit Enkhuizen op een vijfde plaats. Nu met het Open Dutch Sailing Championship zeilt Heiner het derde evenement op rij tegen een hele grote groep zeer fanatieke Nederlandse Finn zeilers. Heiner is uiteraard ‘the man to beat’.

Gepensioneerde en gepassioneerde topzeilers

Veel ex-kampioenen en fanatieke ‘corinthian sailors’ (corinthian is een prachtig Engels woord voor ‘amateurs’) willen niets liever dan van Nicholas winnen. Sommige van deze Finn cracks hebben vast wel eens olympische ambities gehad of in elk geval van gedroomd. En om die reden willen ze zich in elk geval, in het echt, nog steeds heel graag meten met een full-time zeil-professional zoals Nicholas Heiner. Onlangs, in aanloop naar het EK Finn in Polen, organiseerde de Nederlandse Finn klasse, bij gebrek aan wedstrijden, voor Nicholas Heiner nog een waardevolle trainingswedstrijd.

En om heel eerlijk te zijn kunnen deze amateur zeilers, waaronder ook vader Roy Heiner, nog best wel eens een wedstrijdje winnen van de full profs. Zeker op vlak water met weinig wind. Maar als de wind toeneemt, en zo ook de golven, dan wordt de Finn wel een erg veeleisende en fysieke boot en moeten de gepensioneerde, maar nog immer gepassioneerde ex-topzeilers, het afleggen. Niet voor niets wegen alle wereldtoppers in deze olympische klasse tussen de 95 en 100 kilo aan spieren. Met de weersvoorspelling zoals die nu is kan dat wel eens zwaar worden voor velen. 

Nicholas Heiner kijkt ernaar uit

“Komend weekend het Open Dutch Sailing Championship, ik heb er heel veel zin in. Mooi weerbericht met aanlandige oostenwind, en ook veel wind. Ik verwacht niet heel veel concurrentie, maar het wordt hartstikke leuk om tegen een grote Nederlandse vloot te varen. Er werd veel afgelast voor ons, zoals het WK dat niet doorgaat. Dus het is zeker goed dat we ons in Nederland aan de regels hebben gehouden zodat we weer een soort van sportwedstrijden mogen organiseren. Ik kijk ernaar uit. Het wordt zeker een gezellig weekend met de oudere Finn mannen”.

Meer Nieuws

Open Dutch Sailing Championships in beeld

Open Dutch Sailing Championships in beeld

Succesvol Open Dutch Sailing Championships ondanks Corona-maatregelen

Succesvol Open Dutch Sailing Championships ondanks Corona-maatregelen

Winnaars 2020

Winnaars 2020