Thuiswedstrijd voor Florine Bramervaer

Het Open Nederlands Kampioenschap zeilen vindt van 14 tot en met 16 september plaats op het Sailing Center Medemblik. Hier wordt door 15 verschillende zeilklassen gestreden om de nationale titels. Ook Medemblikse Florine Bramervaer strijdt mee, zij vaart in de 49erFX.

De 49erFX is een tweemansboot zwaardboot waarbij beide bemanningsleden in de trapeze hangen om de boot rechtop te houden. Florine begon met zeilen toen ze zeven jaar was, ze leerde de sport in de Optimist, een eenpersoons jeugdzeilboot. Hierna heeft ze een tijd in de Laser 4.7 gevaren voor ze overstapte op de tweemansboten. Het afgelopen jaar heeft ze veel in de Nacra 15 gevaren, een catamaran. Sinds drie maanden vaart ze volop in de 49erFX.

“Sinds drie maanden zit ik in de TZAK (Topzeilacademie Kennismaking) en vaar ik in de 49erFX. Sinds deze week is de vakantie van school weer voorbij en moet ik me ook focussen op school. Maar de hele zomer heb ik vooral gezeild, ik wil heel graag door naar de topzeilacademie, deze week horen we wie er door zijn en wie niet. Ik heb me van mijn beste kant laten zien, was altijd aanwezig en heb echt laten zien dat ik door wil.” Bramervaer is net terug van het Jeugd Wereldkampioenschap in Marseille, hier heeft ze niet het resultaat behaald waar ze op had gehoopt, maar ze heeft wel veel geleerd.

“Ik ben sowieso best zelfstandig, sinds februari woon ik in Medemblik bij mij ouders. Daarvoor ben ik een half jaar naar Australië geweest, voornamelijk om te zeilen. Ik had een tussenjaar van school genomen nadat ik geslaagd was. In Australië kon ik bij familie en vrienden die ik van het zeilen ken terecht. Hier heb ik voornamelijk Nacra 15 gevaren en een tijdje 49erFX. Maar door een schouderblessure moest ik 6 weken rust houden. Terug in Nederland heb ik nog een tijdje Nacra 15 gevaren, in deze klasse heb ik geprobeerd de jeugd Olympische Spelen te halen. Helaas is dat net niet gelukt, sinds drie maanden zit ik daarom volop in de 49erFX.” In die drie maanden heeft de zeilster nog 1 uitstapje gemaakt naar de Nacra 15, voor de Europese Kampioenschappen op het Comomeer in Italië. “Juist door er altijd te zijn en hard te werken, hoop ik dat ik straks groen licht krijg door te mogen naar de Topzeilacademie. Anders blijf ik ook wel zeilen hoor, maar daar heb ik nog niet echt over nagedacht.”

De focus de komende weken is het NK in Medemblik, een thuiswedstrijd voor de zeilster. “Ik kom al heel lang in Medemblik om te zeilen. Heb dit evenement ook al vaker meegezeild, maar nu kan ik bijna letterlijk mijn bed uitrollen en de boot instappen. Ik kan nu gewoon vanaf huis op de fiets naar het zeilen. Mijn broers doen ook mee, en mijn ouders komen zeker kijken en aanmoedigen. Andere Medemblikkers ken ik nog niet echt, dus daar verwacht ik geen speciale support van. Wat ik kan verwachten van onze prestaties weet ik nog niet goed. In het team wisselen we steeds van bemanning, met wie ik ga varen is nog niet helemaal zeker. Nog even afwachten, maar het wordt voor mij sowieso een mooie afsluiter van het seizoen. Hierna wordt ik ook geopereerd aan mijn schouder zodat ik geen last meer krijg van die blessure. En straks ook weer gewoon kan bemannen, dat maakt me lekker all round.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *